Vođa IS-a Abu Bakr al-Baghdadi je opetovano silovao američka taokinju Kaylu Mueller koja je umrla pod nerazriješenim okolnostima u veljači ove godine.

Obitelj  Mueller je potvrdila za ABC News da je primila obavijest o o seksualnom zlostavljanju od vladinih dužnosnika.

“Nama je rečeno da je Kayla mučena, da je ona bila imovina al-Baghdadija. To su nam iz vlade rekli u lipnju,” izjavili su roditelji djevojke Carl i Marsha Mueller.

Samoprozvani vođa svih muslimana i Islamske države navodno je osobno doveo 26-godišnju humanitarnu aktivisticu u kuću Abu Sayyafa, Tunižanina koji je zadužen za financiranje ekstremista.

“Baghdadi je bio u kući Sayyafa. On je osobno isporučio Kaylu Mueller”, rekao je neimenovani dužnosnik za ABC News.


ABC Latest News | Latest News Videos

Vođa IS-a je potom redovno posjećivao Sayyafa i učestalo seksualno zlostavljao Mueller.

Novi detalji o mučenju koje je mlada žena pretrpjela u zatočeništvu odudaraju od prije objavljenih informacija prema kojima se ona IS-u priklonila dobrovoljno, ali i njenim pismima u kojima je obitelj pokušala uvjeriti da je fundamentalisti tretiraju “s najvećim poštovanjem”.

Američki obavještajci informacije o ulozi al-Baghdadija u silovanju temelje na brojnim izvorima, uključujući svjedočenja dvije jezidske djevojke stare 16 i 18 godina koje su također držane kao seksualno roblje na imanju Sayyaf.

Dužnosnici ističu da se točna rekonstrukcija zločina na imanju tek mora završiti, ali da je uloga al-Baghdadija u zlostavljanju Mueller potvrđena.

Komentiraj

FOTO:Screenshot
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.