Svazi princeza Sikhanyiso Dlamini pokazala je svoje rap vještine te nas je upoznala s životom i običajima u ovoj afričkoj monarhiji.

Ona je najstarija i prva od tridesetero djece kralja Mswatija III, njena majka je prva od njegovih deset kraljica.

Obrazovala se u privatnoj školi u Velikoj Britaniji, studij glume završila je na Sveučilištu Biola u saveznoj američkoj državi Kaliforniji.

Kako ćete vidjeti nasljednica Sikhanyiso Dlamini ima talenta za pjevanje i glazbu.

Svazi je mala monarhistička država na jugu Afrike. Na sjeveru, zapadu i jugu graniči s Južnoafričkom Republikom, a na istoku s Mozambikom. Svazi je do 1968. godine bio britanska kolonija.

Čak 80 posto stanovnika bavi se poljoprivredom, glavninu izvoza čini šećer. Svazi je država s najvećom stopom zaraze HIV-om u svijetu.

Teritorij Svazija nastanjen je još od vremena kamenog doba, pronađeni su ostaci ljudske naseobine od prije 110 tisuća godina, kao i ostaci drevnih nomadskih afričkih naroda…

Prvi korak k osnivanju Svazi nacije se dogodio oko 1750. godine kada je kralj Dlamini dinastije, Ngwane III., pod pritiskom drugih klanova bio prisiljen povesti svoj narod na teritorij oko rijeke Pangola (današnji južni Svazi).

U tijeku takve migracije, njegovom narodu su se priključivala i ostala plemena. Danas se smatra da je Ngwane III. prvi Svazi kralj.

Komentiraj