Prvi put u posljednjih sedam godina publika je na filmskom festivalu u Puli svim dosad prikazanim filmovima u natjecateljskom dijelu hrvatskog programa dala ocjenu višu od 4, priopćeno je u petak iz ureda Pula Film Festivala.

  • Za nagradu publike Zlatna vrata Pule konkuriraju filmovi hrvatskog programa (hrvatski filmovi i manjinske koprodukcije) prikazani u Areni, a dosad ih je prikazano osam od deset koji konkuriraju za tu vrlo cijenjenu nagradu.

 

“Visoke ocjene festivalske publike još su jedan dokaz velikog ovogodišnjeg uspjeha hrvatskog filma te potvrda dobre selekcije Hrvatskog programa Umjetničkog savjeta 62. pulskog filmskog festivala”, navodi se u priopćenju.

Nakon osam prikazanih filmova, s ocjenom 4,85 vodi film Darka Bajića “Bit ćemo prvaci svijeta” koji je sinoć prikazan u pulskom amfiteatru.

Na drugom je mjestu film Daniela Kušana “Ljubav ili smrt” s ocjenom 4,74, a na trećemu “Potrošeni” Boruta Šeparovića, kojemu je publika dala ocjenu 4,65.

Slijede filmovi “Ti mene nosiš” Ivone Juka (4,52), “Takva su pravila” Ognjena Sviličića (4,29), “Djeca tranzicije” Matije Vukšića (4,23), “Zagrebačke priče vol. 3” Ivana Salaja, Pere Oreškovića, Matije Vukšića, Vlatke Vorkapić, Danila Šerbedžije i Radislava Jovanova Gonza (4,16) te “Imena višnje” Branka Schmidta (4,05).

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.