Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u srijedu je zabranio daljnje pregovore Irana i SAD-a, manje od tri mjeseca od potpisivanja sporazuma o iranskom nuklearnom programu sa Zapadom.

Hamnei nije javno podupro sporazum o iranskom nuklearnom sporazumu postignut sa svjetskim silama u srpnju koji je predstavljao političku pobjedu za umjerene snage predvođene predsjednikom Hasanom Ruhanijem.

Tvrdolinijaši unutar Irana još uvijek pokušavaju zakočiti sporazum.

U obraćanju zapovjednicima revolucionarne garde Hamnei je rekao da su pregovori s SAD-om rezultirali nepovoljnijim položajem Irana.

“Pregovori sa SAD-om otvorili su vrata njihovom gospodarskom, kulturnom, političkom i sigurnosnom utjecaju. Čak i tijekom nuklearnih pregovora pokušali su naštetiti našim nacionalnim interesima kad god su imali prilike”, kazao je Hamnei.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.