screenshot

Tajlandska policija uhitila je u subotu muškarca koji odgovara opisu počinitelja jednog od najsmrtonosnijih napada u toj državi u kojem je 17. kolovoza živote izgubilo 20 osoba, većinom kineskih turista, a ranjeno je njih više od 120.

Policija je pretražila stan osobe koja je snimljena nadzornim kamerama i otkrila moguće materijale za sastavljanje bombi, objavila je glasnogovornica policije.

Osumnjičeni “nalikuje osobi koju tražimo”, kazala je Prawut Thavornsiri. “Pronašli su mnogo materijala koji se može koristiti u izradi bombi”, reka je.

Bomba je eksplodirala u večernjim satima 17. kolovoza ispred kineskog svetišta Erawan, u samom središtu poslovne četvrti Chidloma.

Tajlandska vojna hunta, na vlasti u toj zemlji, ocijenila je kako je malo vjerojatno da je za napad odgovorna međunarodna teroristička skupina.

Komentiraj

FOTO:screenshot
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.