Književnik Robert Roklicer u svojoj novoj zbirci poezije „Apsolutno siguran“ bavi se vlastitom svakodnevicom, nastavljajući tako niz započet u prethodnim djelima. Čitatelji su od njega navikli na mračan pogled na realnost, događaje, strasti i ljude koji ga okružuju, začinjen crnim humorom.

„U jedanaest objavljenih knjiga, kao osoba od krvi i mesa – sa svim svojim nadljudskim slabostima, nastojao sam napisati ono što sam kao lirski ‘ja’ zaista proživio, rekao bih u čak 95 posto slučajeva, ili ono što sam potajno želio doživjeti. Ta moja ‘stvarnosna’ književnost, u kojoj ne štedim nikoga, a ponajmanje sebe, odavno je prešla u svojevrsnu luzersku filozofiju, anarhističko viđenje svijeta, doživljavanja sebe kao gubitnika u razularenoj masi jadnika koji se prikrivaju maskama morala, kvaziproroka i pijanih Prometeja. Pišem, dakle, ono što vidim, čujem i doživim. Slab sam u maštanju, nije mi prirođena odlika Mesije, ali ni optimističnog lika koji gromoglasno piše ljubavne pjesme o vlastitoj ženi – istovremeno je varajući s debelom susjedom. Jedan pjesnik davno je napisao ‘Ostani đubre do kraja’. A ja se toga nastojim slijepo držati’’, kaže Robert Roklicer.

Komentiraj

<
PODIJELI
Saša Drinić, vanjski suradnik Nacionala. Pratim teme iz različitih sfera društvenog života. Radim kao novinar Osječke televizije gdje uređujem emisiju TV koktel. Ispred radijskog mikrofona Studentskog Unios radija u Osijeku uređujem i vodim emisiju Šalica razgovora.