Vrijeme će danas u unutrašnjosti biti djelomice sunčano. Uz povremeno više oblaka, još ponegdje postoji mogućnost za malo kiše ili pokoji pljusak. Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, u prvom dijelu dana ponajprije u središnjim predjelima, a poslijepodne u Slavoniji i u gorju. Puhat će slab vjetar, a na moru umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 26 do 30, a na Jadranu do 33°C.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče prije odmorišta Sitno u smjeru Splita Hrvatski autoklub savjetuje vozače da voze opreznije. Zbog pojačanog prometa i kiše na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva vozi se usporeno (osobito u zoni čvora Bosiljevo 2) te vozače upozoravaju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod. Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC1 u mjestu Korenica vozi se uz ograničenje brzine, jednim trakom.

Kako prenosi HAK, za sav promet zatvorene su ceste:

– DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;

– DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;

– most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15 tona je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja);

– spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;

– lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Do 30. srpnja svakodnevno od 7 do 12 sati prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Zbog posjeta ruskog predsjednika, Vladimira Putina Sloveniji, uspostavit će se maksimalne mjere sigurnosti. Slovenija će zatvoriti promet autocestom, od tunela Karavanki sve do Ljubljane. Promet prema Hrvatskoj usmjeravat će se na alternativne pravce, što može dovesti do prometnog kolapsa. ‘Promet će se odvijati alternativnim pravcima. Kod Salzburga za goste iz Njemačke, kod Villacha za ostale preusmjeravat će se na Maribor, a preko Udina za Istru’, kazao je Ulrich Zorin, voditelj Službe za upravljanje prometom, piše Dnevnik.hr.

‘Zbog ferragosta koji počinje 1.8. stiže i veliki broj talijanskih gostiju, stoga se strahuje da bi kolone na hrvatskim cestama mogle biti duže od 50 kilometara. Konkretnije, strahuje se od toga da bi se granični prijelazi sa Slovenijom, zbog blokade slovenskih autocesta, mogli spojiti sa naplatom u Lučkom. A to bi se svakako prelilo i na ostale djelove autoceste, posebno kod tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Pred Hrvatskom je uistinu moguć prometni kolaps’, rekao je u četvrtak navečer Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV koji prati stanje u prometu.

 

Komentiraj