Obožavatelje serije Downton Abbey obradovat će informacija objavljena u britanskom Mirroru o tomu da producenti već rade na osiguravanju sredstava za snimanje filma čija će se radnja odvijati nekoliko godina nakon razdoblja iz popularne serije, u kojoj će ponovno moći pratiti zbivanja na edvardijanskom vlastelinskom imanju obitelji Crawley.

Snimanje bi, kako je za Mirror rekao upućeni izvor, trebalo početi krajem 2017. godine, a premijera bi se trebala održati na Božić sljedeće godine.

Iako zasad nema službenih informacija o početku snimanja filma, isti izvor tvrdi da bi glumačka postava trebala biti gotovo ista. Naime, poziv za snimanje navodno su dobili i usmeno prihvatili svi glavni likovi iz serije. Među njima više ne bi trebao biti lik Volet, udove grofice od Granthama koju je u seriji utjelovila Maggie Smith.

Naime, radnja filma odvijat će se nekoliko godina nakon razdoblja koje su gledatelji pratili u seriji, pa se pretpostavlja da će lik koji utjelovljuje Smith u međuvremenu preminuti.

Po pisanju Mirrora, čini se da će ključan lik u filmu biti osobni sluga grofa Granthama, sobar John Bates, kojega je glumio Brendan Coyle.

Scenarij koji potpisuje Julian Fellowes uglavnom je dovršen, a snimanje će se odvijati na lokacijama u Velikoj Britaniji, piše britanski list.

Komentiraj

FOTO:facebook.com
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.