Ministar branitelja Mijo Crnoja gostovao je u HRT-ovoj emisiji ‘Veterani mira’, gdje je rekao kako program treba dorađivati i dotjerivati, sagledati problematiku branitelja, a registar izdajnika nacionalnih interesa Republike Hrvatske je jedna od točaka.

“Objavit ćemo mi sve registre. Ako se netko ogriješio o zakone Republike Hrvatske i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru”, kazao je Crnoja.

Hrvatskoj radioteleviziji prigovorio je što u programu nema domoljubnih filmova, dodajući kako dosad nije snimljen niti jedan film o braniteljima i ratu u pozitivnom kontekstu. “HRT-u mora biti obaveza i dužnost da radi takve filmove i promiče ciljeve za koje su ginuli branitelji diljem Hrvatske”, poručio je.

Crnoja je najavio i raspuštanje šatora u Savskoj 66 navodeći kako već postoji neki načelni dogovor da se šator makne iz tehničkih razloga. Objasnio je kako se treba urediti Trg Nevenke Topalušić, pa neće ni biti potrebe za šatorom.

“Oni nisu tamo bezveze i nisu došli tamo, jer nemaju što raditi”, rekao je i dodao da se ‘Domovinski rat za našu svetu, voljenu Hrvatsku ne smije blatiti’. Na kraju je najavio i kako će u urede svog Ministarstva dovesti svećenike kako bi ih blagoslovili.

Komentiraj