Nakon što su se prošloga tjedna u javnosti pojavile snimke u kojemu je na vulgaran način govorio o ženama, republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump suočava se s novih optužbama, ovoga puta o nedoličnom ponašanju prama ženama, o čemu su za The New York Times u srijedu svjedočile dvije žene.

Navode dviju žena, koje su Trumpa optužile za neprimjereno diranje, njegov je glasnogovornik nazvao izmišljotinom, no to bi moglo dodatno naštetiti Trampovoj kampanji nekoliko tjedana uoči predsjedničkih izbora, koji će se održati 8. studenoga.

Jedna od žena, Jessica Leeds, ispričala je kako ju je Trump uhvatio za grudi i pokušao staviti ruku pod suknju prilikom leta u zrakoplovu za New York 1980. godine, dok je druga žena, Rachel Crooks, opisala kako ju je Trump 2005. poljubio u usta kod dizala u Trump Toweru na Manhattanu, gdje je radila kao recepcionarka u tvrtki za nekretnine.

Iz Trumpovog stožera zanijekali su te tvrdnje rekavši kako je cijeli članak fikcija, te da je The New York Times objavio klevete koje poprimaju osobine koordiniranog atentata na Trumpa.

Komentiraj