Jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala Franko Jelovčić (25) napustio je redove Split Tommyja i karijeru će nastaviti u zagrebačkom Nacionalu.

Jelovčić je imao niz europskih ponuda, ali se na koncu odlučio za momčad hrvatskog prvaka.

“Benfica i Acqua & Sapone poslale su konkretne ponude s kojima nisam bio zadovoljan. Dolazim u ozbiljan i ambiciozan klub u kojem igra niz sjajnih igrača koji su predvođeni kapetanom Tihomirom Novakom. Sudjelovanje u Ligi prvaka predstavlja izazov, a nadam se kako ću se ubrzo prilagoditi kako bih počeo bilježiti trijumfe s novim suigračima,” poručio je Jelovčić kojeg je portal www.futsalplanet.com uvrstio u najbolju momčad Eura 2014. u Belgiji.

Svoje prve futsal korake učinio je u šibenskom klubu Stari Gradski Parking pod palicom oca i trenera Robertina Jelovčića. Nakon te epizode zajedno sa ocem odlazi u Kijevo Knin gdje još kao junior igrajući za seonirsku momčad privlači pozornost na sebe. Uskoro prelazi u Split Brodosplit gdje nakon jedan sezone osvaja dvostruku krunu. Na kraju sezone vraća se u Kijevo Knin sa kojim osvaja trofej pobjednika kupa Hrvatske. Nakon jednogodišnje avanture u Kninu ponovno se vraća u Split Tommy gdje je u tri sezone osvojio dva trofeja pobjednika kupa Hrvatske.

“Dovođenjem Jelovčića pokazali smo u kojem smjeru ćemo raditi u ovom prijelaznom roku i mislim da u narednoj sezoni nećemo imati ozbiljnog konkurenta u prvoj ligi. Naš cilj je složiti mega momčad za što bolji rezultat u Ligi prvaka i ta naša momčad će ujedno biti garancija osvajanje dvostruke krune u nacionalnoj ligi i kupu,” kazao je sportski direktor Nacionala Jozo Ivanković.

Nacional će u D skupini Glavne runde Lige prvaka igrati protiv srpskog prvaka Kragujevca, bjeloruskog prvaka Lida i pobjednika skupine B kvalifikacijske runde. Turnir će se igrati u Kragujevcu od 16. do 21. kolovoza, a u Elitnu rundu Lige prvaka plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi.

Komentiraj

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.