Omiški gradonačelnik i jedan od članova Mosta, Ivan Kovačić, izjavio je u četvrtak navečer nakon sjednice Nacionalnog vijeća kako je Most i dalje “cijeli” te i dalje ustrajavaju na reformskoj vladi.

“I dalje smo cijeli. Sada su konzultacije kod predsjednice Republike i mi i dalje stojimo pri svojim stavovima. Bitne su nam reforme i čekamo pisana očitovanja SDP-a i HDZ-a. Stojimo i dalje pri reformskoj Vladi, a ukoliko se obje stranke slažu sa svim, ne vidim zašto je ne bi bilo”, izjavio je novinarima  Kovačić.

Na pitanje, što ako jedna od dvije velike koalicije to odbije, Kovačić je rekao: “O tom – potom. Pustite njih neka odbiju”.

Na pitanje o tome postoje li još neki novi reformski zahtjevi Mosta kazao je kako će se teme javljati kroz vrijeme.

“Mislimo li da sve stranke u svojim predizbornim programima imaju rješenja za svaki problem u državi ? Naravno da će se javljati nove teme”, rekao je Kovačić.

Upitan o nedavnom kritičkom istupu jednog od članova Mosta Stipe Petrine u intervjuu jednom dnevnom listu, Kovačić je kazao da mu je Petrina rekao kako “nije davao nikakvu izjavu”, kao što je to sam Petrina rekao i čelniku Mosta Boži Petrovu.

Kovačić je za predstojeći vikend najavio novi zajednički sastanak Mosta, no gdje će to biti – nije rekao.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.