Hrvatski nogometni savez i klub navijača ‘Uvijek vjerni’ u četvrtak su potpisali ugovor o suradnji na tri godine. Ali, novinarsku je konferenciju zasjenio incident predsjednika HNS-a Davora Šukera, koji se dogodio ispred dvorane.

Naime, HNS je prošlog tjedna objavio kako zabranjuje dolazak na utakmice reprezentacije, konferencije za novinare i ulazak u prostorije Saveza sportskoj redakciji Indexa. Kao razlog naveli su poziv na bojkot reprezentacija i senzacionalističko novinarstvo. Ovaj potez krovne hrvatske nogometne organizacije osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo, a Hrvatski zbor sportskih novinara izjasnio se protiv isključenja novinara, ali i protiv bojkota reprezentacije.

Novinari Indexa Dea Redžić, Dario Dalmacija i Zvonko Alač pokušali su ući na konferenciju za novinare, ali ulaz su im zabranili zaštitari. Svojim je mobitelom sve snimao Alač, a usred razgovora sa glasnogovornikom HNS-a Tomislavom Pacakom, Davor Šuker je s leđa prišao Alaču i istrgnuo mu mobitel iz ruke. Potom je ušao u dvoranu, ne vrativši mobitel. Nakon nekoliko trenutaka iz dvorane je izašao HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, koji je Alaču vratio mobitel, a cijelu je situaciju prokomentirao sa: “Nije se dogodilo ništa”.

Na samoj konferenciji za novinare Šuker je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Klubom navijača jer se ‘nogomet igra za navijače’. “Najbolja smo navijačka skupina bili još 1998. godine i nadam se da ćemo to ponovno biti, unatoč problemima”, rekao je Šuker dodajući kako se nada da ćemo sljedeće godine ponovno biti u francuskoj.

Predsjednik Kluba navijača ‘Uvijek vjerni’ Tomislav Milais rekao je kako 99 posto podružnica udruge daje punu podršku hrvatskoj reprezentaciji te naglasio kako mu je žao zbog svega što se u posljednje vrijeme događa. “Želimo pozitivno nastupati s obzirom da je hrvatska reprezentacija opće dobro svih nas, a Uvijek vjerni nikada nisu birali izbornike. Pravi navijači nikada neće biti za bojkot”, rekao je.

Komentiraj