Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamako istaknuo je u nedjelju navečer na predizbornom skupu Domoljubne koalicije za II. izbornu jedinicu u Koprivnici da se “hrvatski rast u režiji Zorana Milanovića” vidi po dugu od 100 milijardi kuna u četiri godine i iseljavanju više od 100 tisuća Hrvata.

“Zadužili su nas u četiri godine za 100 milijardi kuna. Sve Vlade do nje, od samostalnosti, zadužile su nas za 220 miljardi kuna, a u to računamo i trošak Domovinskog rata i obnove. Eto vidite kako hrvatska raste u režiji Zorana Milanovića”, rekao je Karamarko i naveo kako je u Milanovićevom mandatu više od 100.000 Hrvata iselilo izvan države.

Gledam Milanovićev spot u kojem kažu svaki tjedan 500 novih radnih mjesta. A najnoviji podaci kažu da je u zadnjih mjesec dana Hrvatska izgubila 13.300 radnih mjesta. Kažu pada broj nezaposlenih, pa naravno kad ih šalje u Irsku, Australiju, Njemačku, Kanadu…, kazao je Karamarko dometnuvši da će Milanović “dobiti Nobelovu nagradu jer je smislio način kako se riješiti nezaposlenosti”.

 

  • Karamarko je upozorio da Hrvatska uvozi 70 posto hrane te da je u međuvremenu uništeno tisuće i tisuće OPG-ova i farmi te poručio da Hrvatska napokon mora početi proizvoditi hranu. Nada se da će do kraja mandata, ako ga osvoje, najmanje prepoloviti uvoz hrane.

 

“Možemo hraniti ne 4,4 milijuna Hrvata nego osam milijuna ljudi. Kada dođemo na vlast razgovarat ćemo s uvozničkim lobijima koji su bacili seljake na koljena” – izjavio je Karamarko i naveo kako Milanovićevu vladu sigurno nećemo pamtiti po značajnijim investicijama, jer ih, kaže, nije bilo.

Što se tiče depopulacije u Hrvatskoj, Karamarko je rekao kako se  predviđa da će do 2050. godine Hrvata biti manje za 700.000 i da je nužno preokrenuti trend smanjenja broja Hrvata. Obećaje da će se, kad dođe na vlast, provoditi program u kojem je navedeno da nas do 2050. mora biti 700.000 više, dakle pet milijuna.

Prvi čovjek HDZ-a napomenuo je i kako se čak 80 posto HDZ-ovaca na listama prvi put kandidira za Sabor, za razliku od SDP-ove koalicije “Hrvatska raste” u kojoj ih se polovica već ranije kandidirala.

Nositelj liste Domoljubne koalicije u II. izbornoj jedinici Miroslav Tuđman ocijenio je da premijer Milanović da predvodi u neciviliziranosti među svim europskim premijerima te da se uspio posvađati sa svima.

“Milanović nema moralne ni intelektualne snage čestitati predsjednici na izbornoj pobjedi. Posvađao se sa svim socijalnim partnerima. Posvađao je Hrvatsku sa svim vladama susjednih država. On je jednostavno hrvatska sramota”, rekao je Tuđman.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je kako je Koprivnica grad simbol za proizvodnju hrane s brendom Vegetom. Naveo je kako je nevjerojatno da se svi sastojci za nju uvoze te da će se, nakon što dođu na vlast, potruditi da u Vegetu idu domaći proizvodi.

Komentiraj

FOTO:Damir Spehar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.