Voditelj izbornog stožera HDZ-a za parlamentarne izbore Damir Jelić izvijestio je u subotu, povodom službene objave hrvatske predsjednice da će izbori biti 11. rujna, kako je u HDZ-u sve spremo za pripremu izbornih lista te da se samo čeka da u nedjelju završe unutarstranački izbori.

“U Hrvatskoj demokratskoj zajednici izražavamo zadovoljstvo tom predsjedničinom odlukom koja je i ovog puta pokazala da njoj nisu u interesu partikularna stremljenja nego se vrlo čvrsto drži zakona i onog što je za naciju najbolje i mi to pozdravljamo”, rekao je Jelić na konferenciji za novinare u Karlovcu.

Upitan o unutarstranačkim izborima, Jelić je odgovorio da će HDZ od sutra ili bolje reći od ponedjeljka i formalno imati novog predsjednika, i od tog trenutka će se moći potpuno okrenuti parlamentarnim izborima.

“Dolazi jedna nova priča i nadamo se da će uskoro predsjednik HDZ-a postati i predsjednik hrvatske vlade. Izborne liste su ono što interesira šire građanstvo”, rekao je te dodao da Andrej Plenković ima svoja promišljanja, a da će nakon što postane istinski predsjednik, biti dovoljno vremena da se na miru slože liste.

Na pitanje je li HDZ-u, zbog unutarstranačkih izbora, prekratko razdoblje za pripremu parlamentarnih izbora, Jelić je odgovorio da je normalno da je “napor voditi dvoje izbore”, ali da je taj napor bitno smanjen jer stranka ima samo jednog kandidata, Andreja Plenkovića.  “Već neformalno predsjednika i imamo”, dodao je te izrazio uvjerenje da će se pobjednički niz nastaviti odnosno da je Plenković, dolaskom na dužnost predsjednika HDZ-a, na dobrom putu da postane predsjednikom hrvatske Vlade.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.