Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na cestama u unutrašnjosti. Ima je i na autocestama A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira te Ivanje Reke i Nove Gradiške, A5 Osijek-Sredanci, javlja jutros HAK.

 

  • Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Baričevići te autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog jakog vjetra, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

 

Na riječkoj obilaznici, zbog ulegnuća asfaltnog zastora na ulazu u tunel Škurinje 2, u smjeru Zagreba, od 22. +500 km do 23. +200 km vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, dok je na čvoru Orehovica za sav je promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Na autocesti A1 na čvoru Vrpolje kroz sam čvor vozi se dvosmjerno, na čvoru Sveti Rok uz privremenu regulaciju prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog radova na dionici državne ceste DC23 od benzinske pumpe Duga Resa do Zvečaja, od 8-17h vozi se uz ograničenje brzine 40km/h.

Do 11. prosinca do 16,00 sati zbog radova na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju (15. km) vozi se jednim trakom, naizmjenično, uz semafore.

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je promet teretnih vozila na izlasku. Kolona je duga oko 2km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Trajekt na liniji Vis-Split isplovit će 12. prosinca iz Visa u 16:00 umjesto u 15:30.

Komentiraj