Francuski glumac Gerard Depardieu u svom će novom filmu glumiti ruskog diktatora Josefa Staljina, javlja Hollywood Reporter. Film ‘Le divan de Staline’ režirat će glumica Fanny Ardant, a temelji se na romanu francuskog autora Jean-Daniela Baltassata iz 2013. godine.

Staljin, na čelu Sovjetskog saveza više od 25 godina, pomogao je saveznicima poraziti nacističku Njemačku u Drugom svjetskom ratu. Ali, njegova je vladavina obilježena i smrću i patnjom desetaka milijuna stanovnika SSSR-a. Film će raditi francusko-portugalska tvrtka Leopardo Filmes. Radnja će biti smještena u Sovjetski savez 1950-ih godina, a u centru priče je mladi umjetnik, koji je dobio narudžbu da napravi Staljinov spomenik. Kostime i rekvizite za film osigurat će filmski studio iz MOskve.

2011. godine glumio je u francusko-ruskoj produkciji ‘Rasputin’, u kojoj je utjelovio ekscentričnog redovnika. Nedavno je najavio i kako će sudjelovati u snimanju filma o francuskim borbenim pilotima iz Drugog svjetskog rata, koji su se borili sa pilotima RAF-a na istočnom bojištu.

Depardieu je 2013. godine od ruskog predsjednika Vladimira Putina primio rusku putovnicu, nakon što je otišao iz rodne Francuske kako bi izbjegao plaćanje visokih poreza. Preselio se u Rusiju nakon što je kritizirao francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, koji je objavio kako će porez za one koji zarađuju više od milijun eura porasti na 75%. Glumac je svoju vladu optužio da kažnjava ‘uspjeh, kreaciju i talent’.

Komentiraj