Šestogodišnja palestinska djevojčica umrla je u subotu od ozljeda zadobivenih u zračnom napadu na Pojas Gaze u kojem je poginuo i njezin desetgodišnji brat, a kojim je izraelska vojska odgovorila na raketiranje Izraela iz palestinske enklave.

Agencije su ranije u subotu prenijele da su krhotine projektila što su ih iz borbenog zrakoplova ispalili Izraelci ubile desetogodišnjeg Jasina Abu Kusu u području Gaze.

U petak navečer izraelska je vojska objavila da su iz palestinske enklave ispaljene rakete prema Izraelu i da nema žrtava.

Vojni glasnogovornik rekao je da palestinski militanti svojim raketama prijete sigurnosti  stanovnika južnog dijela Izraela i da će “vojska nastaviti štititi svoj teritorij od onih koji prijete nevinim životima i izraelskom suverenitetu”.

“U reakciji na napad zrakoplovstvo je izvelo četiri napada na položaje Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze”, prema vojnom priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Ilustracija: EPA/MOHAMMED SABER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.