Oskarovac Leonardo DiCaprio s još dvojicom holivudskih kolega posjetio je tijekom vikenda Centar za zaštitu orangutana u indonezijskoj pokrajini Acehu, objavili su tamošnji dužnosnici.

DiCaprio i glumci Adrien Brody i Fisher Stevens upoznali su tri orangutana i dva sata promatrali kako se igraju u nacionalnom parku Gunung Leuser.

“Leonardo i njegovi prijatelji željeli su vidjeti pravo stanište orangutana i bioraznolikost u Acehu”, rekao je direktor parka.

“Zajedno možemo spasiti ekosustav u Leuseru, jednoj od posljednjih velikih azijskih prašuma. Posljednje mjesto na Zemlji gdje zajedno žive slonovi, tigrovi, nosorozi i orangutani”, poručio je Adrien Brody, također oskarovac.

Leonardo DiCaprio, koji je svog prvog Oscara osvojio ove godine za Povratnika, godinama je aktivni borac za zaštitu okoliša. Svoj govor na dodjeli Oscara iskoristio je kako bi pozvao međunarodnu zajednicu da odbaci “politiku pohlepe” i poduzme konkretne mjere protiv klimatskih promjena.

U Indoneziji živi između 45 i 65 tisuća orangutana. Broj im je u padu zbog rapidne deforestacije.

Komentiraj

FOTO:facebook.com
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.