Saborski zastupnik HSLS-a Darinko Koros rekao je u ponedjeljak, gostujući u Dnevniku N1 televizije, da se protivi linearnom smanjenju plaća ljudima u javnoj upravi.

“Mi ne bi smanjivali plaće nikome. Mi bi čak povećavali plaće ljudima u javnoj upravi, ali bismo smanjili broj ljudi koji rade u javnoj upravi. Imamo 100 izmišljenih agencija, imamo izmišljena mjesta po mnogim ministarstvima. Mi jasno moramo reći koji su radnici koji rade, njima trebamo povećati plaće”, rekao je Kosor.

Dodao je kako će predložiti i smanjenje subvencija za barem još milijardu kuna, jer subvencije nisu imale povratni efent na način na koji su do sada davane. Kosor kaže kako HSLS nije stranka koja će nešto uvjetovati vladajućoj koaliciji. “Imamo klub od četiri zastupnika, koja su jako bitna u saborskoj većini od 80 zastupnika, ali nećemo ostruirati proračun. Apeliramo na zdravi razum, da ne predviđamo nešto što nećemo ostvariti i da kroz rashodovnu stranu komuniciramo ono što smo obećali građanima u izbornoj kampanji i zašto su za nas valjda glasali na izborima”, kaže Kosor.

Prije nekoliko dana Kosor je uzburkao strasti izjavom kako se cijela koalicija treba resetirati, a kaže kako misli da je dobro da je to rekao. “Ja nisam nikog pojedinačno prozvao, znači, svi zajedno koji činimo vladajuću većinu. Imali smo jedan kvalitetan sastanak u petak i očekujem da će se sada te neke promjene pokazati”, rekao je.

Smatra kako Ministarstvo financija ne bi trebalo pitati druga ministarstva što bi ona smanjivala, već bi im trebali reći što da smanje. “Ja se zalažem za puno veću autonomiju Ministarstva financija i da ono vrlo jasno naznači naše političke smjernice, a to je ono što smo komunicirali na izborima – da ćemo provesti reforme u Republici Hrvatskoj”, zaključuje Kosor.

Komentiraj