Američki FBI i druge sigurnosne službe pokrenule su istragu o cyber napadima na novinare New York Timesa i nekih drugih američkih medija, vjerujući da su iz izveli hakeri koji rade za rusku obavještajnu službu, objavio je u utorak CNN, navodeći neimenovane američke dužnosnike.

“U ovom trenutku istražitelji vjeruju da ruska obavještajna služba stoji iza napada i da su ruski hakeri ciljali medije kao dio šire serije hakerskih napada”, javio je CNN.

FBI nije želio komentirati navode a predstavnici američke tajne službe zasad nisu odgovorili na upit da komentiraju tu vijest.

Napadi su otkriveni posljednjih mjeseci, kaže CNN. Navodeći američke dužnosnike, CNN kaže da je Times unajmio privatne istražitelje koji surađuju sa saveznima kako bi se procijenio opseg tog napada.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.