Robert Anic/PIXSELL

Veznjak vodeće momčadi talijanske Serie A Milan Badelj, uoči prijateljske utakmice s Rusima koju ‘Vatreni’ igraju u utorak izjavio je kako je prije posljednje dvije utakmice kvalifikacijama na njima bio ogroman pritisak jer nisu ovisili samo o sebi.

“Sada smo svjesni koliko smo sretni što imamo prijateljsku utakmicu, a ne dodatne kvalifikacije”, rekao je Badelj za službene stranice HNS-a.

Hrvatska će protiv Rusije biti najviše oslabljena u veznom redu. Neigranje Luke Modrića, Ivana Rakitića i Matea Kovačića, uvjeren je Badelj, bio bi gubitak za svaku reprezentaciju. “Ali, mi koji smo tu pokušat ćemo ih dostojno zamijeniti”, dodaje Badelj.

Obje utakmice koje je Hrvatska igrala s Rusima završile su bez pogodaka, a Badelj se nada kako će konačno pasti i koji pogodak. “I to barem jedan više u rusku mrežu. Znamo ruske igrače koji igraju u najboljim ruskim klubovima. Dobra su reprezentacija, izravno su se plasirali na EP, i bit će to dobar test – i za nas i za njih”, kaže veznjak Fiorentine.

Zaključuje kako su ‘Vatreni’ diljem Europe u odličnoj formi. “Možemo samo poželjeti da ovakva situacija bude i na kraju sezone. Pratim sve hrvatske nogometaše, ne samo one u Italiji, i to je sjajno za promociju Hrvatske”.

Komentiraj