Vjerojatna predsjednička kandidatkinja američke Demokratske stranke Hillary Clinton je postigla dvoznamenkastu prednost pred republikanskim protivnikom Donaldom Trumpom povrativši teren nakon što je newyorški milijarder zakratko bio izjednačio popularnost s njom prošloga mjeseca, prema istraživanju javnoga mišljenja Reuters/Ipsosa objavljenom u petak.

Prema istraživanju, 46 posto vjerojatnih birača reklo je da podržava Clinton, dok je 35 reklo da podupiru Trumpa, a 19 posto je kazalo kako ne podržavaju niti jedno od njih dvoje.

Istraživanje je provedeno na 1421 ispitaniku između 30. svibnja i 3. lipnja.

Trump je kratko bio izjednačen s Clinton u potpori među vjerojatnim biračima u svibnju potičući očekivanja tijesne utrke između dvoje kandidata na američkim predsjedničkim izborima u studenom.

Trump, građevinski mogul, je već osigurao nominaciju Republikanske stranke. Clinton, bivša državna tajnica će vjerojatno osvojiti nominaciju Demokratske stranke u utorak kada se u šest saveznih država održavaju predizbori.

Komentiraj

FOTO:EPA/PETER FOLEY
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.