Zvonimir Šostar: “Zagreb bi mogli procijepiti u roku od dva i pol-tri mjeseca”

U ponedjeljak kreće masovno cijepljenje i u zagrebačkim Domovima zdravlja, a ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar u četvrtak je u emisiji HRT-a ‘Dobro jutro, Hrvatska’ rekao da je oko 400 liječnika obiteljske medicine izrazilo volju da cijepe te da će uz njih bit će otvoreno i 19 punktova gdje će se moći cijepiti.

“Inicijalno je dogovoreno da će se dostaviti jedna bočica Moderninog cjepiva i tri bočice AstraZenecinog, a ovisno o broju prijavljenih pacijenata dostavit će se i veća količina ako bude moguće”, kazao je te dodao da se već pripremaju za treću fazu cijepljenja.

S gradonačelnikom Milanom Bandićem dogovoreno je da se napravi mega centar za cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu gdje bi se uz pomoć liječnika, medicinskih sestara i tehničara cijepilo oko deset tisuća ljudi dnevno.

“Ovim tempom, Zagreb bi mogli procijepiti u roku od dva i pol-tri mjeseca”, naglasio je Šostar.

“Hoće li biti novog popuštanja mjera, treba pitati Nacionalni stožer, ali ne vjerujem da će to biti tako skoro”, komentirao je Šostar i upozorio kako treći val još nije krenuo, a smatra da ga možemo očekivati s obzirom na nove sojeve.

Komentiraj