foto©novkovic

ZONA VITAL Važno je na vrijeme početi brinuti o zdravlju kostiju

Osteoporoza predstavlja veliki javnozdravstveni problem u razvijenim zemljama svijeta, jedna je od pet najčešćih kroničnih bolesti i javlja se u čak 10% populacije. Dolazi tiho, bez simptoma, bez jasne boli ili ograničenja koja upozoravaju, a tek u trenutku prijeloma postaje jasno da je posrijedi osteoporoza.

Iznimno je važno na vrijeme početi brinuti o zdravlju kostiju, jer je prevencija jedini način da očuvamo strukturu i funkcionalnost koštanog sustava koji nas treba nositi tijekom cijelog života.

Budući da za stvaranje vitamina trebamo i pomoć sunca ili crijevne mikrobiote, njihov status u organizmu se vrlo lako može narušiti neodgovarajućom prehranom i nezdravim načinom života.

“Osteoporoza je takozvana tiha epidemija 21. stoljeća i predstavlja ozbiljan problem u zlatnim godinama, stoga je uloga prevencije izuzetno važna”, naglasila je doktorica Nada Đurinek.

Preporučuje se proaktivno djelovanje za zdravije i čvršće kosti:

  • Pravilno i redovito vježbanje
  • Biranje prehrane bogate sastojcima koji pogoduju zdravlju kostiju
  • Izbjegavanje štetnih životnih navika, poput pušenja
  • Uzimanje dodataka prehrani koji pomažu očuvanju zdravih kostiju

Tvrtka Oktal Pharma je na edukativnom događanju na kojem se pričalo o zdravlju i prevenciji osteoporoze predstavila i Zona Vital Bone Health – K2D3 kapsule. Formula s vitaminima K2 i D3 i ribljim uljem je zdrava i za normalnu funkciju krvožilnog sustava.

Komentiraj