Zastupnik DP-a: “Škoro i Vesna Vučemilović nisu imali visoko mišljenje o Suverenistima, iznenadilo me”

Stipo Milinarić Ćipe, zastupnik Domovinskog pokreta, u petak je komentirao stanje u toj stranci i prelazak bivšeg predsjednika i osnivača Miroslava Škore Suverenistima.

Milinarić je rekao da Domovinski pokret može surađivati sa svima, osim s SDSS-om. “Suradnja da sa svakim, kao što je Penava rekao, sa SDSS-om ne. Zašto oni nisu došli odati počast legendarnoj vukovarskoj brigadi? U Karlovačkoj županiji, na lokalnoj razini, su HDZ i DP izglasali ime promjene mosta”, rekao je.

Nekadašnja članica stranke Vesna Vučemilović rekla je da vjeruje da će Ivan Penava, koji se kandidirao za predsjednika DP-a, biti marioneta Marija Radića. “Ako smo trgovački pokret, pa i oni su to bili prije mjesec dana. Iznenađuju me javni napadi na DP. Njih nitko ne napada”, izjavio je za N1.

Milinarić kaže da se Škoro iz stranke sam otišao i odabrao Suvereniste. “Nećemo se valjati po blatu. Uvijek ćemo reći istinu. Istina je da je Škoro sam dao ostavku, sam se iščlanio i sam je napustio Klub zastupnika, nitko nije digao ruku protiv njega”, rekao je.

Prelazak Vesne Vučemilović i Miroslava Škore Suverenistima, dodaje, iznenadio ga je. “Nisu imali visoko mišljenje o Suverenistima. Napustili su nas prvi u izbornoj noći. Sama činjenica da je Hrvoje Zekanović skupljao potpise za zabranu abortusa mjesec dana prije lokalnih izbora, ni Škoro ni Vučemilović nisu mu potpisali – to vam sve govori. S takvom svetom stvari trgovati mjesec prije izbora, to mogu samo mali trgovci – kokošari. A Zekanović to stalno radi, pokušava na takvim temama skupljati jeftine političke bodove. Pa zašto sada veliki katolik ne bi sjeo za stol i raspravio tu temu”, pita se Milinarić.

Uvjeren je da će Domovinski pokret na sljedećim izborima biti ‘bitan faktor’.

Komentiraj