Zapovjednik ukrajinskih marinaca poslao otvoreno pismo papi Franji: “Mariupolj je pakao na Zemlji!”

Zapovjednik postrojbe ukrajinskih marinaca u opkoljenom gradu Mariupolju Serhii Volyna napisao je u ponedjeljak otvoreno pismo papi Franji u kojem ga poziva da spasi ljude koji su ostali u gradu i koji su pod teškim bombardiranjem.

U pismu, objavljenom na web stranici Ukrainska pravda Volyna, zapovjednik 36. zasebne brigade marinaca, napisao je: “Nisam vidio vaše pozive svijetu i nisam pročitao sve vaše posljednje izjave, borio sam se više od 50 dana u potpunom okruženju i sve za što imam vremena je žestoka bitka za svaki metar grada okruženog neprijateljem.”

Volyna je dodao da je spreman ‘boriti se do kraja’, unatoč stalnoj topničkoj i raketnoj paljbi, nedostatku vode, hrane i lijekova. “Vjerojatno ste puno toga vidjeli u životu. Ali, siguran sam da nikada niste vidjeli voo što se događa u Mariupolju. Jer tako izgleda pakao na Zemlji. Imam malo vremena da opišem sve strahote koje vidim ovdje svaki dan. U tvornici [Azovstal] žene s djecom i bebama žive u bunkerima. U gladi i hladnoći svaki su dan na meti neprijateljske avijacije. Ranjeni svakog dana umiru jer nema lijekova, vode, hrane”, napisao je, prenosi CNN.

Aludirao je time na kazališnu zgradu u Mariupolju koja se koristila kao sklonište za civile, a u ožujku je uništena u ruskim napadima.

“Došlo je vrijeme kada molitva nije dovoljna. Pomozite ih spasiti. Nakon bombardiranja kazališta, nitko ne vjeruje ruskim okupatorima. Iznesite istinu u svijet, evakuirajte ljude i spasite njihove živote iz ruku Sotone, koji želi spaliti sve živo”, zaključio je.

Komentiraj