Zagrebački velesajam mijenja sadržajni koncept Zagreb Auto Showa

Zagrebački velesajam izvijestio je u petak da je na sastanku Grupacije generalnih zastupnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), koja okuplja 15 uvoznika vozila, zaključeno da se dopunjava i mijenja koncept Zagreb Auto Showa odnosno da će se snažniji fokus staviti na motocikle i gospodarski program.

Kako se navodi u priopćenju, s obzirom na dramatična globalna kretanja na automobilskom tržištu, Zagrebački velesajam po hitnom je postupku tražio sastanak Grupacije generalnih zastupnika. Zajednički stav donesen na sastanku je da se dopunjava i mijenja koncept Zagreb Auto Showa i čine se svi napori da se održi.

Odluka je donesena u skladu s globalnim trendovima, koje je proteklih godina obilježio pad odaziva izlagača na vodećim svjetskim i europskim sajmovima automobila poput Frankfurta, Pariza i Ženeve te izostanak marki Citroën, Dacia, Fiat, Jeep, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Suzuki, dodaje se.

Fokus ovogodišnjeg izdanja sajma pored motocikala stavljen je na gospodarski program – prateća industrija i gospodarska vozila, sve u cilju rasta proizvodnog potencijala značajnog za razvoj gospodarstva Grada Zagreba i Hrvatske, dok će segment osobnih automobila biti zastupljen u manjoj mjeri, ističe se u priopćenju.

Uz postojeći trend, jedan od razloga promjene koncepta je i odustajanje od sudjelovanja na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu većine izlagača marki osobnih vozila, napominje se dalje.

Zagrebački velesajam, kaže se, prezentirao je model i koncept Zagreb Auto Showa 2020. na sjednici Grupacije uvoznika osobnih i lakih gospodarskih vozila 20. svibnja prošle godine, koji je bio istovjetan realiziranom u razdoblju od 10. do 15. travnja 2018. te koji je tada bio prihvaćen.

Nakon emitiranja prijava izlaganja u prvoj polovini srpnja 2019. svim zainteresiranim izlagačima s jasno definiranim uvjetima i terminima, u kratkom razdoblju zaprimljene su potvrde izlaganja u tematskim cjelinama vezanim uz moto program, gospodarska vozila i prateću industriju te najave izlaganja osobnih vozila.

Međutim, tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine dolazi do značajnog odustajanja izlagača osobnih vozila, zbog čega je Zagrebački velesajam donio odluku o promjeni tematskih i sadržajnih cjelina Zagreb Auto Showa, pojašnjava se u priopćenju.

Zagrebački velesajam, u kontekstu globalnih, a očito i lokalnih trendova proaktivno nastavlja realizaciju ovog sajma, za koji je do sad prijavljeno 164 izlagača. O novim okolnostima i zaokretu u konceptu svi partneri Zagrebačkog velesajma su obaviješteni, a nova rješenja u pripremi sajma bit će objavljena u idućim danima, zaključuje se.

Komentiraj