HINA/ TANJUG/ Edib TAHIROVIC

“Vukli su me kao psa, radili selfije sa mnom”

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u utorak je na konferenciji za novinare opisao jučerašnje događaje u Kosovskoj Mitrovici. n je, podsjetimo uhićen i protjeran iz Kosova.

Naglasio je kako su jučer sazvali okrugli stol na kojem se trebalo raspravljati o rješavanju problema i pronalasku kompromisa, a o sastanku su, kaže, obavijestili međunarodne misije i predstavnike privremenih organa u Prištini, piše RTS.

“To za mene nisu policajci, to je razularena teroristička banda. Poslali su ih na goloruke i nenaoružane ljude. To je sramota i njih i onih koji su šutjeli i tako bili suglasni”, kazao je, a pripadnike kosovske policije nazvao ‘naoružanom falangom’.

“Pokušali su poniziti srpske predstavnike, vukli su me kao psa za kravatu po zemlji. Mislili su da tako mogu poniziti Srbiju i srpski narod. Smjestili su me u jedan od kombija, gdje su me nastavili udarati. Svo vrijeme su mi spuštali glavu na koljena i radili selfije sa mnom. Pokušali su me zastrašiti tako što su mi cijelo vrijeme kalašnjikov držali uperen u trbuh. Jedan od njih izvukao je nož i prijetio mi”, rekoa je Đurić na konferenciji.

Tvrdi da bi se teror i nasilje nad Srbima nastavilo da nije bilo “jednog poziva iz Beograda”, no nije rekao o kakvom se pozivu radilo.

Podsjetimo, kosovske vlasti u ponedjeljak su zabranile ulazak na Kosovo srpskim ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću, a prethodno je ulaz zabranjen i voditelju vladina ureda za Kosovo Marku Đuriću, te glavnom tajniku srbijanskog predsjednika Nikoli Selakoviću.

Komentiraj