VUČKOVIĆ: “Hrvatski poljoprivrednici mogu se osjećati sigurno”

 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u večerašnjem je HRT-ovom Dnevniku zahvalila svim poljoprivrednicima koji su za vrijeme pandemije radili i proizvodili, dodavši da zahvaljujući prije svega tome, a donekle i mjerama, hrvatska poljoprivreda ima solidne statističke podatke za prvih šest mjeseci, osobito kad se u obzir uzmu neke druge zemlje.

Vučković je naglasila da je u prvih šest mjeseci ove godine unatoč pandemiji vrijednost otkupljenih proizvoda voća nešto više od 15 posto viša u odnosu na isto razdoblje 2019., a vrijednost u sektoru povrća niža je za manje od 2 posto. Najavila je da će uskoto uslijediti nove, dodatne, mjere.

Vučković je naglasila da prekida financiranja uopće neće biti. “Želim hrvatskim poljoprivrednicima poručiti da se mogu osjećati – naravno, problema će biti, ali da se mogu osjećati sigurno što se tiče potpora i otklanjanja prepreka u lancu opskrbe”, kazala je.

Upitana mogu li poljoprivrednici očekivati iveće izbose potpora, ministrica odgovara: “Što se tiče najvećeg dijela sredstava, znači, onog dijela koji se odnosi na zajedničku poljoprivrednu politiku, hrvatske poljoprivrednike očekuje otprilike oko 4,5 milijarde eura”.

 

Komentiraj