VLADA: Odbačen prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Kujundžiću

Vlada je na sjednici u četvrtak kao neutemeljene i neosnovane odbila sve navode iz prijedloga 32 zastupnika Hrvatskog sabora za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću te predložila Saboru da odbije donijeti odluku o iskazivanju nepovjerenja.

Vlada smatra kako nema osnove za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva te je u očitovanju na 17 stranica odgovorila na navode iz prijedloga oporbenih zastupnika koji se odnose na provođenje reforme zdravstvenog sustava, djelatnost primarne zdravstvene zaštite, bolnički sustav, financijsku stabilizaciju zdravstvenog sustava i upravljanje ljudskim resursima.

“Riječ je još jednoj takvoj inicijativi, imali smo ih već i ranije. Vlada je pripremila svoje očitovanje i vrlo temeljito elaborirala sve ono što smo uradili u kontekstu unapređenja čitavog zdravstvenog sustava te ćemo u dogovoru s Hrvatskim saborom, kada se pronađe odgovarajuće vrijeme da to bude na dnevnom redu, odraditi ovu inicijativu oporbe, još jednu, koja ide ovaj puta prema ministru Kujundžiću”, izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Komentiraj