Vječna klasika: Modna ostavština Gregorya i Véronique Peck na izložbi

Screenshot YouTube

Muzej umjetnosti u Denveru je svoju novu izložbu posvetio klasičnom stilu Hollywooda.

Izložba modne ostavštine legendarnog glumca Gregorya i njegove supruge Véronique Peck je zadivila modnu javnost. Markantni glumac i njegova supruga, francusko-američka novinarka, su snažno utjecali na modni stil svog doba. Véronique je bila u skladnom braku s Gregoryem Peckom od 1955. do njegove smrti 2003. godine. Preminula je 2012. godine.

Poznati par je bio fasciniran modom i putovanjima. Njegovali su klasičan, elegantni stil, ali su iskazivali i interes za drugačiji modni izričaj, što pokazuje postav izložbe koji otkriva modne kreacije iz drugih kultura i zemalja. Povjesničari mode će primijetiti kako su u video uratku prikazane različite kombinacije iz više desetljeća prošlog stoljeća. Autorima izložbe je pomogla Cecilia Peck, koja je za ovaj projekt posudila odjevne predmete svojih roditelja.

Zanimljiv je drugi video prilog i intervju sa Sharon Stone. Ona je samo jedna od glumica na koju je utjecao stil i mentorstvo Véronique Peck. Stone je otkrila kako odjevni predmeti moraju biti udobni, onda je to, rekla je, lijepo za vidjeti i zavodljivo je.

“Glamurozno je kada se dotjerate, a pritom ste mirni i opušteni u toj situaciji”, rekla je poznata glumica.

Komentiraj