Viggo Mortensen trebao je glumiti Wolverinea. Zbog sina je odbio ulogu

Kada je 2000. godine započeta filmska franšiza „X-Men“ koju je režirao Bryan Singer, ulogu Wolverinea dobio je Hugh Jackman. Međutim, Jackman nije bio prvi redateljev odabir, već je to bio Viggo Mortensen. No, Mortensen je tu ponudu odbio a u razgovoru za podcast Happy Sad Confused rekao je kako je to učinio jer mu je smetalo to što bi se morao obvezati na bezbroj filmova u kojem bi glumio jednog te istog lika. I zato što mu je sin rekao da scenarij nije dobar.

„Bio sam nervozan oko toga. Na sastanak s redateljem poveo sam svog sina Henryja, poznavatelja stripova, kao nekog tko bi mi mogao donijeti sreću. Dao sam mu da pročita scenarij filma nakon čega mi je rekao ‘Ovo je loše, ovo nije onako kako bi trebalo biti’“, rekao je Mortensen i objasnio kako je na tom sastanku njegov sin ukazivao redatelju Bryanu Singeru na nedosljednosti između scenarija i originalnog stripa. Singer se na to iz petnih žila trudio da objasni Henryju zašto je uzeo slobodu da prepravi strip i mijenja ga za potrebe scenarija. Na odlasku sa sastanka Henry je pitao svog oca hoće li redatelj promijeniti one djelove scenarija na koje mu je on ukazao kao problematične. „Mislim da neće“, odgovorio mu je Mortensen. I tako Mortensen nije prihvatio ulogu te ju je dobio Hugh Jackman. „Ne mogu zamisliti nikog drugog tko bi mogao to bolje odigrati od njega“, kazao je Mortensen.

Iako se nije želio obvezati na nekoliko filmova u kojima bi glumio Wolverinea, Viggo Mortensen se nešto kasnije obvezao na ulogu Aragorna u trilogiji „Gospodar prstenova“. To je jedini lik kojeg je Mortensen glumio više puta. S druge strane, Hugh Jackman je glumio Wolverinea u čak sedam filmova.

Komentiraj