VIDEO: KAŠTEL SUĆURAC: Buknuo veliki požar u blizini kuće Blanke Vlašić, bura se smirila

Veliki požar  buknuo je nešto prije 17 sati  kod Kaštel Sućurca, na predjelu Strabežnik iznad magistrale, a na teren su brzo stigli vatrogasci kojima je prvenstvena zadaća spriječiti širenje vatre koja zbog jake bure može vrlo lako ugroziti obližnje kuće. Kako doznaje Nacional.hr požar je buknuo u blizini kuće naše poznate sportašice Blanke Vlašić.

Gore maslinici, makija i nisko raslinje, a prema informacijama sa terena vatra je zahvatila i strujne stupove te je navedeno područje ostalo bez struje.

“Dojavu o požaru dobili smo u 16.55 sati. Vatra se širila velikom brzinom zbog vjetra koji je u tom trenutku ‘derao’ poput uragana. U roku od trena stigli smo na teren, a u pomoć su nam došli svi kaštelanski vatrogasci iz Gomilice i Staroga, a nakon njih i kolege iz Solina i Vranjica. Vatra je zahvaljujući opadanju vjetra ‘poštedila’ dvije obiteljske kuće kojima je plamen bio na kućnim vratima. Uspjeli smo ih spasiti na svu sreću “, rekao je Nenad Bonacin, zapovjednik DVD-a Mladost iz Sućurca za Slobodnu Dalmaciju.

Smirivanje vjetra olakšalo posao vatrogascima

Slabljenje vjetra olakšalo je kaštelanskim i solinskim vatrogascima borbu s vatrom,  skoro sat vremena borili su se s požarom dok nije stavljen pod kontrolu. U gašenju je sudjelovalo  50 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila, a prema prvim informacijama izgorjelo je oko četiri hektara borove šume i niskog raslinja.

 

Pogledajte ekskluzivni video sa mjesta događaja:

 

Komentiraj