VIDEO: “Hrvatski turisti spasili sezonu, a pandemija vratila domaće goste u fokus”

Kakva je doista ovogodišnja turistička sezona u Hrvatskoj najbolje se može vidjeti “na terenu”, a novinarka Nacionala pokušala je doznati na domaćem kruzeru Seagull, čiji je kapetan Tomislav Grubiša naglasio kako su ovogodišnju sezonu spasili domaći gosti.

Kapetan Grubiša naglasio kako inače plovi duž cijelog Jadrana s naglaskom na Brač, Hvar, Korčulu, ali ove godine najviše po srednjem Jadranu.

“Ako pričamo o našem brodu, možemo reći kako smo sezonu otvorili 4. srpnja s jednom grupom hrvatskih biciklista i to se onda nastavilo u tom tonu”, rekao je Grubiša i naglasio kako sa sigurnošću može reći da su hrvatski gosti iznijeli ovu sezonu.

Koronakriza vratila domaće goste u fokus

“Ova situacija oko pandemije nam je pokazala kako imamo što ponuditi domaćim gostima i nadam se da će ih i u buduće biti više u špici sezone”, poručio je i naglasio kako su prijašnjih sezona, goste na njegovom brodu sačinjavali strani gosti, ali ove godine je drugačije.

Kada usporedi prijašnju sezonu sa ovogodišnjom, dovoljno je napomenuti kako je prošla krenula u travnju i trajala je do listopada, a ova tek u srpnju. Grubiša je naglasio kako su mjere pomoći za očuvanje radnih mjesta bile od velike važnosti.

“Turizam je vrlo važna grana za Hrvatsku i od presudne je važnosti da smo usprkos svjetskoj pandemiji koronavirus uspjeli pokrenuti ovu sezonu”, poručio je Grubiša i dodao kako će turizam opstati bez obzira na sve, ali ćemo morati biti spremni na promjene i prilagođavanje novonastaloj situaciji.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

 

Mini kruzer Seagull: Kapetan Tomislav Grubiša: " Hrvatski turisti spasili sezonu".

Posted by Nacional News Magazin on Thursday, August 20, 2020

Komentiraj