VIDEO: Carlsberg predstavio jedinstvenu verziju skulpture ‘Male sirene’

Jensen/Getty Images for Carlsberg

Danska pivovara Carlsberg je predstavila konstrukciju sirene od limenki kako bi predstavila novi program smanjenja plastičnog otpada za 1 200 tona godišnje

Carlsberg je predstavio jedinstvenu verziju skulpture ‘Male sirene’ napravljenu u cijelosti od svojih novih Snap Pack limenki – inovacije u pakiranju koja uklanja potrebu za plastičnim omotima. Na okupu je drži ljepilo, jednako kao i limenke. Tri metra visoka, nova instalacija okružena je s 137 kilograma plastike – koja predstavlja količinu koju će Carlsberg smanjiti svakog sata.

Usko povezana s Carlsbergom, originalna skulptura ‘Male sirene’ bila je naručena od strane Carla Jacobsena. Sin osnivača kompanije naručio ju je 1913. godine kao poklon stanovnicima grada Kopenhagena.

FOTO: Ole Jensen/Getty Images for Carlsberg

“Nadograđujući naš program održivosti ‘Zajedno prema NULA’ ovo je naša prva velika inicijativa koja će direktno dotaknuti ljude koji vole Carlsberg. U konačnici, proizvodimo sjajno pivo, ali također prepoznajemo svoju odgovornost da poslujemo održivo i da uvijek težimo boljem. Snap Pack je izvrstan na oba načina: daje potrošačima mogućnost da uživaju u pivu koje je bolje i za okoliš”, rekao je Simon Boas Hoffmeyer, direktor održivosti u Carlsberg Grupi.

Alice Eriksen, unuka kipara koji je izradio originalnu skulpturu ‘Male Sirene’, Edvarda Eriksena, otkrila je instalaciju javnosti. Konstrukciju izrađenu od limenki javnost će moći razgledati u Carlsbergovom centru za posjetitelje u Kopenhagenu od petka.

Komentiraj