UŽIVO: U Hrvatskoj 890 novih slučajeva, u Zagrebu 293 novozaraženih osoba

U protekla 24 sata zabilježeno je 890 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.519. Među njima su 574 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenata. Preminulo je osam osoba, objavio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Stožer: Imamo 890 novih slučajeva, preminulo osam osoba

Tijek događaja:

12:55 Donesene su nove mjere za dio Krapinsko-zagorske županije. Zabranjuje se iznajmljivanje i drugo korištenje društvenih domova na području grada Zaboka za sva okupljanja. Ova Odluka vrijedi od 20. listopada do 1. studenog 2020.

12:45 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 4 su novooboljele osobe od covida-19 te su tri osobe preminule.

Sve oboljele osobe su s područja Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Dvije osobe starije životne dobi (72 i 76 godina) preminule su u OB Gospić te je jedna osoba (86 godina) preminula u Domu za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije. Sve preminule osobe su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te su uz potvrđeni virus covid-19 imale i niz kroničnih bolesti.

Ukupno je oboljelo 379 osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 143 aktivnih slučaja, 224 osobe su izliječene te 12 osoba preminulo. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 475 osoba.

Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije covid-19 kojom prilikom su utvrđena 2 kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

11:55 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 14 osoba je oboljelo od covida-19; devet ih je iz Šibenika, dvije su iz Skradina, po jedna iz Knina i Vodica, te jedna osoba koja trenutno boravi na području županije, a prebivalište joj je drugdje.

Od ukupnog broja oboljelih, devet osoba povezano je s Cvjetnim domom u Šibeniku; riječ je o osam štićenika i jednoj djelatnici Doma. Trenutno je 55 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

11:45 Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 400 uzoraka, od kojih je drugi dan za redom 36 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.

Dvadeset pozitivnih nalaza bilo je za osobe s područja Osijeka, tri s područja Valpova, po dva pozitivna nalaza s našičkog, đakovačkog i miholjačkog područja te Belišća i Čepina. Općine Erdut, Petlovac i Antunovac tijekom 24 sata bilježe po jedan pozitivan nalaz mještana.

Tijekom posljednja 24 sata tri su djelatnika škola i šest učenika pozitivni na koronavirus, a u samoizolaciju je stavljeno 17 djelatnika i 71 učenik. Nema novih škola u kojima se pojavio covid-19, nego je uglavnom riječ o kontaktima ranije oboljelih.

11:30 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 916 obrađenih testova danas je 160 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Zaraženi su iz Splita 63, Brela 1, Ciste Provo 1, Dicma 1, Dugog Rata 6, Dugopolja 1, Hrvaca 4, Imotskog 1, Jelse 4, Kaštela 3, Klisa 1, Lovreća 1, Makarske 2, Marine 1, Muća 1, Omiša 3, Otoka 4, Podbablja 2, Podstrane 5, Sinja 22, Solina 7, Starog Grada 2, Sutivana 1, Šolte 1, Trilja 11, Trogira 2, Vrgorca 3, Vrlike 2 i Zmijavaca 4 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 91 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1901 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 35 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

11:25 Tijekom proteklih dana tijekom nadzora javnih okupljanja, svadbenih svečanosti, sportskih događanja i rada ugostiteljskih objekata, utvrđene su nepravilnosti nepoštivanja Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije na dvije svadbene svečanosti na kojima se okupilo i do 200 ljudi.

Na svadbama u Zadru bilo je i do 200 ljudi, stožer zaprijetio strožim mjerama

11:00 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (22), općina Gornja Vrba (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Stara Gradiška i Donji Andrijevci.

10:55 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom: 10 novooboljelih osoba je iz Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja Garešnice i općine Rovišće.

Dvije novozaražene osobe zdravstveni su djelatnici. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije preminule su tri osobe s koronavirusom.

10:50 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o pet muških i sedam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih sedam ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i tri ženske osobe iz Metkovića (za četiri utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi s Mljeta (za jednu osobu utvrđena ep. veza), jednoj muškoj osobi iz Korčule (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi iz Vele Luke.

10:45 Novih 16 koronavirusom zaraženih osoba bilježi u zadnja 24 sata Vukovarsko-srijemska županija, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Šestero novozaraženih je iz Vinkovaca, troje iz Novih Jankovaca te po jedna osoba iz Starih Mikanovaca, Bapske, Ćelija, Ivankova, Gunje, Đeletovaca i Vrbanje.

Trenutno su 22 osobe hospitalizirane, dok se u samoizolaciji nalazi njih 1115. U zadnja 24 sata testirano je 149 osoba, pa je dosad na području županije ukupno testirano 14.711 osoba.

10:45 Stožer civilne zaštite Istarske županije oglasio se u utorak priopćenjem, nakon što je objavljeno da je u posljednja 24 sata evidentirano dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Stožer preporučuje i poziva građane Istarske županije da bez prijeke potrebe ne putuju, odnosno ako već moraju iz poslovnih ili drugih vitalnih razloga – potrebno je koristiti mjere zaštite.

U Istri dvadeset novih slučajeva, oglasio se tamošnji Stožer civilne zaštite

10:20 Na području Zagrebačke županije evidentiran je 51 novi slučaj zaraze koronavirusom: 11 iz Zaprešića, devet iz Velike Gorice, pet iz Jastrebarskog, po četiri iz Dugog Sela i Rugvice, po dvoje iz Samobora, Svetog Ivana Zeline, Svete Nedelje i Bistre; te po jedna osoba iz Ivanić-Grada, Vrbovca, Brdovca, Pušće, Dubravice, Klinča Sela, Stupnika, Krašića, Kloštar Ivanića i Brckovljana. Izliječeno je 20 osoba, trenutno je aktivno 839 slučajeva.

10:05 “U protekla 24 sata zabilježeno je 890 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.519. Među njima su 574 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenata. Preminulo je osam osoba.

Tri osobe preminule su u KB Dubrava (M, ’46. godište; Ž, ’56. godište; M, ’56. godište), dvije u OB Bjelovar (Ž, ’87. godište; M, ’52. godište), jedna u OB Gospić (M, ’48. godište), jedna u OB Karlovac (M, ’40. godište) te jedna u KBC „Sestre Milosrdnice“ (M, ’53. godište).

Do danas je ukupno zabilježeno 26.863 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 382 preminule, a 20.962 se oporavile (433 u protekla 24 sata). U samoizolaciji su trenutno 22.372 osobe. Do danas je ukupno testirano 406.519 osoba, od toga 5.883 u posljednja 24 sata”, navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera.

09:35 U Primorsko-goranskoj županiji od 640 testiranih osoba 66 je novozaraženih. 24 osobe su ozdravile. U županiji je trenutno 195 aktivnih slučajeva, priopćio je županijski stožer.

09:30 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvadeset i sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, šest osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina. Jednoj osobi s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Dvor, priopćio je županijski stožer.

09:20 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 327 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 20 pozitivnih osoba s područja županije.

Kod 11 osoba radi se o uvezenim slučajevima (Rijeka (7), Zagreb, Osijek, srednja Dalmacija, Republika Srbija). U najvećem broju radi se o studentima koji su se vratili sa školovanja. Kod 6 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Za 3 osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Jedna od osoba je zdravstvena djelatnica (liječnica obiteljske medicine u Buzetu). Trenutno je u tijeku epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, dekontaminacija prostora i u mjerama samoizolacije je za sada 30 osoba.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 51 aktivni slučaj oboljelih od covida-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 169 osoba.

09:00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 75 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 315 osoba, a ukupno je testirano 10973 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 187 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

08:45 U Zagrebu je danas 293 novozaraženih osoba, kazao je za N1 Zvonimir Šostar. Testirano je oko 1.400 osoba.

08:25 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno šest novih slučajeva bolesti covid-19, i to dva na području Koprivnice, dva u Križevcima i dva u Đurđevcu.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 70 slučajeva oboljenja, četiri su se osobe oporavile od bolesti covid-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.

Komentiraj