Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta uhitio je 69-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je pomagao dvojici nepoznatih napadača koji su lani krajem kolovoza pretukli 51-godišnjeg Uskokovog pouzdanika, bivšeg čelnika državnih cestarskih tvrtki Zlatka Korpara, u njegovoj vikendici u Ledencu kod Varaždina.

MUP nije objavio identitet napadača ni žrtve, ali je od ranije poznato da je pretučeni muškarac 51-godišnji Zlatko Korpar, koji je bio direktor tvrtke Cesta iz Varaždina, predsjednik Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb i okrivljenik u nekoliko postupaka zbog malverzacija u cestogradnji, ali i pouzdanik Uskoka u slučaju ‘curenja informacija’.

Teško su ga ozlijedila dvojica još uvijek nepoznatih napadača koji su mu 23. kolovoza 2017. u vikendici šipkama polomili ruku i nogu i nanijeli udarce po glavi i tijelu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 69-godišnji osumnjičenik pomogao nepoznatom dvojcu “u pripremi teške tjelesne ozljede” na Korparovu, odnosno da im je nabavio podatke o mjestu gdje se nalazi te da ih je 23. kolovoza 2017. dovezao do mjesta zločina i nakon što su oni premlatili žrtvu odvezao s mjesta napada.

Policija također tereti 69-godišnjaka da je kupio dva tzv. ‘radna telefona’ od kojih je jednog dao neposrednim počiniteljima kako bi bili povezani u komunikaciji.

Osumnjičeni je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave zbog pomaganja u počinjenju kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Policija navodi da nastavlja tragati za neposrednim izvršiteljima napada.

Komentiraj