UEFA: Utakmica Leipzig – Liverpool igrat će se u Budimpešti

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između RB Liepiziga i Liverpoola igrat će se u Budimpešti nakon što njemačke vlasti nisu dopustile engleskom klubu ulazak u zemlju zbog  COVID-19 protokola, objavila je u nedjelju UEFA.

RB Leipzig je trebao biti domaćin u prvoj utakmici 16. veljače na Red Bull Areni, ali je Njemačka zabranila sve ulaske u zemlju iz država u kojima su prijavljene mutacije COVIDa-19 najmanje do 19. veljače, a iznimka su samo njemački državljani i oni koji žive u Njemačkoj.

“UEFA  može potvrditi da će se prva utamica osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Liverpoola igrati u Puskas Areni u Budimpešti”, navodi se u priopćenju europske nogometne federacije.

“UEFA želi zahvaliti i RB Leipzigu i Liverpoolu za njihovu suradnju i pomoć u pronalažeju rješenja kao i Mađarskom nogometnom savezu na potpori i dopuštenju da se utamica igra u Mađarskoj.”

Borussia Moenchengladbach također razmatra opcije za prvu utakmicu protiv Manchester Cityja koja je na rasporedu 24. veljače ukoliko se zabrana ulaska stranicama u Njemačku produlji.

Komentiraj