Udruga „Život s osmijehom“ ugostila je sirijsku obitelj Khalaf

Udomiteljske obitelji s područja Karlovačke županije u petak su organizirali blagdansko druženje za obitelj Khalaf koja dolazi iz Sirije, a trenutno su smješteni u Karlovcu.

Obitelj Khalaf ima petero članova, od kojih 4 već pohađa školu i u svega mjesec dana koliko su tu jako dobro napreduju s učenjem hrvatskog jezika. “Najljepše je bilo vidjeti djecu iz udomiteljskih obitelji i djecu obitelji Khalaf koja se međusobno druže iako se međusobno možda najbolje ni ne razumiju, što samo govori o tome da jezik nije nikakva barijera za pružiti gostoprimstvo nikome”, poručili su iz Udruge ‘Život s osmjehom’.

Obitelj Khalaf je istaknula kako im se Karlovac jako sviđa i za sada se dobro snalaze. Cilj im je pronaći posao jer je riječ o mlađem bračnom paru. Udruga im je ponudila da im se prikljuiče u zajedničkim aktivnostima za djecu, kao što su kreativne radionice, edukacija i aktivnosti na bazenu.

“Nadamo se da svi skupa da će nakon ovog druženja proizaći jedna prava prijateljska priča i da ćemo svi skupa jedni drugima pomagati i učiti puno toga jedni o drugima”, poručili su iz udruge.

Komentiraj