U većini zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U većini zemlje u pondjeljak će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Dalmaciji će povremeno biti kiše, a moguć je i poneki pljusak. U Slavoniji i Baranji te ponegdje u Lici još će prijepodne mjestimice padati snijeg, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu većinom slab, samo na krajnjem istoku ujutro do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu ujutro ponegdje s jakim udarima, postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, najprije duž obale Dalmacije. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 1 i 4, na Jadranu od 9 do 13 °C.

U utorak djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano vrijeme. Uz više oblaka u Dalmaciji će mjestimice biti kiše ili pljuskova, osobito na širem dubrovačkom području. Ujutro te ponovno navečer u unutrašnjosti mjestimice magla.

Vjetar slab, tek krajem dana u Gorskome kotaru umjeren jugozapadni. Na većem dijelu Jadranu sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu Dalmacije umjereno jugo. Minimalna temperatura zraka od -8 do -3, na Jadranu od 3 od 9, a maksimalna između 2 i 4, na Jadranu 12 i 14 °C.

Komentiraj