U dvije županije odgođene krizme i pričesti

Riječka nadbiskupija i Dubrovačka biskupija odgodile su podjelu prve pričesti i sakramenta svete krizme zbog epidemioloških mjera.

Nadbiskup Mate Uzinić donio je odluku o odgađanju podjele sakramenata prve pričesti i svete potvrde. Odluka je stupila na snagu u nedjelju, 11. travnja, i traje do nedjelje, 16. svibnja. “Gledajući od početka pandemije pa do danas u našoj biskupiji trenutačno je u borbi s koronavirusom najteže razdoblje i imamo najviše zaraženih po danu”, piše u svojoj odluci apostolski administrator Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić.

Dodao je da se zbog toga ‘odgađa podjela sakramenta prve pričesti i svete potvrde, a mise i sva druga slavlja, neovisno o tome jesu li u zatvorenom ili na otvorenom prostoru, mogu biti slavljena isključivo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’.

Odluke su na snazi i u Riječkoj nadbiskupiji. Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u subotu 10. travnja župnicima i svećenicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije. Ta je odluka, piše Večernji, na snagu stupila u ponedjeljak, a traje do 26. travnja.

“Na ovu odluku nismo mogli utjecati, zato o njoj možemo misliti i ovo i ono, ali smo je se, kao i svi drugi građani ovoga društva, dužni pridržavati u svim situacijama, pa i u onima koja se odnose na naša vjernička okupljanja i misna slavlja”, poručio je Uzinić.

Komentiraj