HINA/Tomislav Pavlek

‘U Agrokoru od restrukturiranja nema ni R’

Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao situaciju u Agrokoru.

Fižulić je komentirao medijske napise o mijenjanju odredbi roll-up kredita. “To je ugovor o najstarijem kreditu i ugovor nekoliko strana, ne znam kako sud može mijenjati odredbe, to mi zvuči nestvarno, sud može eventualno ne priznati ugovor u nekim dijelovima, ali onda se pitamo što je radio osam mjeseci. Danas raspravljati o tome je li ugovor bio u skladu s lex Agrokorom mi se čini smiješno”, kaže.

Naglasio je kako deset mjeseci od početka rada izvanredne uprave ne znamo kolike su ukupne priznate tražbine s kojima se treba glasati, nemamo formirane vjerovničke skupine, ne znamo ni kako se trebaju dijeliti, nastati. Ono što znamo, dodaje, su savjetničke naknade, imamo privremeno vjerovničko vijeće koje radi na potpuno netransparentan način. “o je tijelo je nastalo voljom i željom Ante Ramljaka i kao takvo nema legitimitet. Riječ privremeno ne znači da to traje deset mjeseci. Mi smo zapravo na početku, cijelu priču treba resetirati i krenuti iz početka”, istaknuo je.

Smatra kako bi se oni koji nisu uspjeli trebali zahvaliti i otići. “Ne mislim tu samo na Antu Ramljaka i nekoliko prijatelja, nego i na AlixPartners koji očito nije odradio posao jer ovdje od restrukturiranja nema ni r”, poručuje.

“Agrokor ima nesporno dug od šest milijardi eura, a imovina agrokora koja je likvidna iznosi dvije, dvije i pol milijarde. Nedostaje dvije trećine iimovine da bi se namirili svi vjerovnici. To znamo od prvog dana, to je rekao i Antonio Alvarez prije nego je otišao iz Hrvatske. Ništa se od onda nije promijenilo”, rekao je Fižulić.

Komentiraj