Trump objavio da izlazi iz bolnice, Amerikancima poručio da ‘ne daju da virus dominira njihovim životima’

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se u ponedjeljak navečer na Twitteru i poručio kako izlazi iz bolnice Walter Reed. Svojim je sunarodnjacima poručio da se – ne boje koronavirusa i ne daju da im virus dominira u životu.

“Danas izlazim iz bolnice u 18:30 sati. Jako se dobro osjećam! Ne bojte se koronavirusa. Ne dajte mu da dominira vašim životom. Pod Trumpovom administracijom smo razvili sjajne lijekove i znanje. Osjećam se bolje nego prije 20 godina”, napisao je.

Medijima su se u ponedjeljak oko 21 sat obratili liječnici Donalda Trumpa predvođeni dr. Seanom Conleyjem te objavili nove informacije o njegovom stanju. “Predsjednikovo stanje se popravilo i ispunio je sve kriterije za otpust iz bolnice, a dobio je i novu dozu lijeka. Prošla su 72 sata od kada je posljednji put imao povišenu temperaturu. Iako još možda nije potpuno zdrav, ja i liječnički tim složili smo se da predsjednik može kući gdje će 24 sata dnevno biti okružen liječnicima svjetske klase”, rekao je Conley.

Dodao je da ostaju ‘oprezno optimistični’.

Novinari su pitali smije li Trump putovati. “Vidjet ćemo. Ali, on se vraća”, odgovorio je kratko Conley. Dodao je da su preventivno napravili snimku pluća, ali nije želio otkriti kakav je bio nalaz. “Postoje pravila zbog kojih vam ne mogu reći sve, a to je zbog njegove sigurnosti i zdravlja”, rekao je.

Otkrio je i da je dva puta tijekom liječenja predsjednik Trump dobio kisik i kako mu je odmah bilo bolje.

Trump je u vojnu bolnicu Walter Reed nedaleko od Washingtona smješten u petak. U nedjelju je nakratko izišao iz bolnice i provozao se automobilom kako bi pozdravio pristaše okupljene ispred bolnice, a taj je potez naišao na brojne kritike.

“Svaka osoba u automobilu tijekom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu. Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave. Ovo je suludo”, napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Sveučilištu George Washington.

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere Trumpov izlazak iz bolnice opisao je kao “kratku vožnju u motoriziranoj povorci kako bi mahnuo pristašama” te kako se Trump odmah vratio u bolnicu. Uvjerava da su poduzete sve prikladne i potrebne mjere opreze kako bi se zaštitili predsjednik i oni koji ga podupiru, a navodi i da je vožnju odobrio liječnički tim.

Izvori su CNN-u rekli kako je Trump još u nedjelju zahtijevao da ga puste iz bolnice. “Dosta mu je bolnice”, rekao je jedan od izvora za CNN. Izvor dodaje kako je Trump zabrinut kako izgleda kao slabić ako je u bolnici.

I dok se čeka odluka o puštanju Trumpa iz bolnice, javlja se sve više njegovih suradnika koji su pozitivni na koronavirus. Posljednja u nizu je tajnica za odnose s javnošću Bijele kuće Kayleigh McEnany, koja je na Twitteru objavila da je pozitivna na koronavirus.

Dužnosnik iz Bijele kuće otkrio je za ABC News da su stigli rezultati testa za potpredsjednika Mikea Pencea i njegovu suprugu. Kako je rekao, oba testa su negativna. Pence bi u utorak trebao imati debatu s kandidatkinjom Joea Bidena za potpredsjednicu SAD-a, Kamalom Harris.

Na društvenoj mreži Twitter javila se i prva dama Amerike, Melania Trump. Kaže kako moli za sve one koji imaju koronavirus ili čiji je član obitelji zaražen te se zahvalila cijelom osoblju koje se brinulo za nju.

Komentiraj