“Trebala nam je sreća, i imali smo je”

EPA/ETTORE FERRARI

Nogometaši Liverpoola plasirali su se sinoć u finale Lige prvaka, gdje ih 26. svibnja u Kijevu čeka Real Madrid. Iako su izgubili od Rome 4:2 u uzvratu, pobjeda od 5:2 iz prve utakmice bila je dovoljna za plasman u finale, prvo nakon 2007. godine.

“Velike čestitke Romi. Odigrali su sjajnu, hrabru utakmicu. Znalo se da će riskirati, a mi smo to kaznili s ranim pogotkom. Utakmica je bila ludog ritma. Imali smo sjajne protunapade, ali nismo bili dovoljno strpljivi da bismo ih i iskoristili. Zbog toga je utakmica bila otvorena do kraja, a znamo da se u nogometu sve može dogoditi”, rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

“Čuo sam o nekoliko dvojbenih situacija, ali ih nisam vidio. Bio sam predaleko. Bio je to prvi put da nismo bili onoliko dobri koliko možemo biti. Trebala nam je zato sreća, i imali smo je. Ali, kada pogledamo cijelo natjecanje, potpuno smo zaslužili finale. Kao što sam rekao i prije utakmice, bilo bi zasluženo i da je Roma prošla”, dodao je Klopp.

Bilo bi, kaže, potpuno ludo da su se igrali prodžeci. “Nemam pojma što bi se dogodilo. Ukupan rezultat je 7:6. To zvui ludo, jer i je ludo. Ušli smo u natjecanje kroz kvalifikacije, a sada smo u finalu. Stvarno sam sretan zbog svojih igrača, zbog kluba i navijača. Bilo je ovo nevjerojatno putovanje, a sada idemo u Kijev. Zvuči stvarno ludo, ali je istinito”, poručio je njemački trener.

Upitan što finale znači za ‘Redse’, rekao je: “Bili smo u nekoliko finala, ali nismo ništa osvojili. Na Melwoodu ne dijele srebrne medalje. Pred anma je veliki posao. Bio sam u nekoliko finala. Lijepo je doći do finala, ali još je ljepše osvajati. Bit ćemo spremni. Real je najiskusnija momčad u natjecanju. Mi nismo. Ali, biti ćemo napaljeni. Prije finala imamo još dvije utakmice u Premierligi, prvo ćemose fokusirati na to, a onda se pripremiti za finale”, istaknuo je Klopp.

Komentiraj