Traži se izbacivanje Gine Carrano iz serije “The Mandalorian” zbog političkih stavova

#FireGinaCarano je hashtag koji se zahuktao prošlog tjedna a doživio je vrhunac proteklog vikenda nakon što se Gina Carrano pojavila u četvrtoj epizodi druge sezone serije „The Mandalorian“. Nasuprot njemu, pojavio se i #StandWithGinaCarano hashtag. Zašto jedan dio obožavatelja ove odlične serije  traži da se glumica Gina Carrano izbaci iz serije dok drugi traže da ju se podrži. Razlog su njezini politički stavovi koje na Twitteru objavljuje već tjednima.

Gina Carrano je nekadašnja MMA borkinja koja je prije 15 godina počela dobivati televizijske uloge a nakon što ju je Steven Soderbergh angažirao 2011. godine za film “Izdaja” (Haywire) postaje filmska glumica. U seriji „The Mandalorian“ glumi plaćenicu po imenu Cara Dune. Ovog ljeta njezino ime počelo se spominjati u kontekstu pokreta Black Lives Matter gdje je od određene grupe ljudi bila optužena da na društvenim mrežama ne želi dati podršku tom pokretu. Već slijedeći mjesec bila je kritizirana na društvenim mrežama jer ne daje jasnu podršku transrodnim osobama. Na to je odgovorila kako joj je dosta nasilništva koje trpi, kako nema ništa protiv transrodnih osoba ali da te osobe ne trebaju dobiti podršku ovako nasilnim metodama.

Početkom mjeseca, Gina Carrano izazvala je reakcije svojim političkim objavama. Tvrdila je da je došlo do krađe glasova na predsjedničkim izborima, da bi deset dana kasnije sarkastično objavila kako se sada traži da, osim maske za lice, stave maske i preko očiju kako ljude ne bi vidjeli što se stvarno događa. Nakon što je dobar dio obožavatelja serije „The Mandaorian“ zatražilo da se Ginu Carrano izbaci iz serije, ona je odlučila prebaciti se na novu društvenu mrežu Parler koja je dijelom pokrenuta novcem desničarskih investitora i koja se smatra mjestom gdje američki desničari slobodno izražavaju svoje stavove.

Oni koji traže izbacivanje Gine Carrano iz serije, na društvenim mrežama tvrde kako je ona Trumpova budala, osoba koja širi fobiju od transrodnih osoba te se zalaže za nenošenje maski. Oni koji je podržavaju, a među kojima su i oni koji nisu konzervativci, tvrde da se kritiziranjem Gine Carrano samo potvrđuju njeni stavovi o nasilništvu spram onih koji drugačije misle. Biti će zanimljivo što će se dogoditi kada se, kako je najavljeno, u drugoj sezoni serije „The Mandalorian“ pojavi Rosario Dawson, glumica koja je također na društvenim mrežama nedavno optužena za mržnju spram transrodnih osoba, što je ona odbacila kao neutemeljeno.

Komentiraj