Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike na čijem je čelu Buljan-Flander: “Ovo je poruka svim ustanovama u Zagrebu”

Nakon što je sud donio skandaloznu odluku da portal H-alter i novinarka Jelena Jindra ne smiju više objavljivati tekstove i pisati o Poliklinici za zaštitu djece i njenoj šefici Gordani Buljan Flander, oglasio se i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

“Mi kao gradska vlast protivimo se ovakvoj praksi da gradska ustanova traži zabranu kritičkog pisanja o radu gradske ustanove. To je poruka svim ustanovama Grada Zagreba”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

“S obzirom na ove okolnosti, smijenit ćemo upravno vijeće Poliklinike koji su ispred Grada Zagreba, te ćemo imenovati nove. Prije nekoliko dana tražili smo internu kontrolu poslovanja Poliklinike, to možemo jer je u našoj nadležnosti”, rekao je Tomašević.

Naime, ravnateljica Poliklinike Gordana Buljan Flander ne može biti smijenjena, jer gradonačelnik za to nema direktne ovlasti.

Razlog za ovaj potez je odluka Općinskog građanskog suda u Zagrebu, u kojoj je sudac zabranio portalu H-alter da piše o ravnateljici Poliklinike.

“Pozivam Ministarstvo zdravstva da provede nadzor rada poliklinike, mislim da je to svima u interesu da se raščiste sve moguće nepravilnosti”, rekao je gradonačelnik.

“Mislim da bi bilo dobro da se napravi jedna međunarodna stručna evaluacija modela rada i te metode, jer očito postoje prijepori unutar stručne zajednice o toj metodi i bilo bi dobro da imamo međunarodnu evaluaciju jer nam je kao osnivaču u interesu da se to napravi”, rekao je Tomašević.

Kaže da se čuo i s Buljan Flander, ali da o tom razgovoru još ne bi obavijestio javnost jer ona nije u Zagrebu.

Sud portalu H-alter zabranio da istražuje Buljan Flander i njezinu Polikliniku

Komentiraj