Tisuće na prosvjedu u Sarajevu: “Ne bojim se izaći na ulicu. Što mi mogu, ubili su mi dijete”

U subotu je u Sarajevu održan veliki prosvjed povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Riječ je o čak 20. prosvjedu koji organizira obitelj Dženana Memića, za kojeg tvrde da je ubijen 2016. godine, prenosi Klix.

Ispred obiteljske kuće Dženana Memića okupio se velik broj građana Sarajeva, a dočekao ih je Dženanov otac Muriz i zamolio ih da se pridržavaju mjera te da prosvjed protekne u dostojanstvenom tonu.

Povorka je potom krenula prema Narodnom kazalištu u Sarajevu gdje je održan veći dio prosvjeda.

Poruka majke

Suzana Radanović, majka stradalog mladića Davida Dragičevića, s prosvjeda u Sarajevu za svog sina i Dženana Memića poručila je da ima povjerenja u rad glavne državne tužiteljice Gordane Tadić u ovim slučajevima.

“Moj David je 2016. nosio transparente podrške za Nikolu Đurića i Jovana. David, njegova dva-tri prijatelja i njihove majke su bili sami na ulici. Niko nije bio uz njih. Zašto sam danas ovdje i zašto se tri godine borim za svoje dijete? Već izlizana priča i tri godine je ponavljam, tko shvati, shvatit će. Mog djeteta nema i ne mogu ga vratiti. Mogu otići kući i popiti tabletu za smirenje da mi dan brže prođe. To napravim, ali sina ne zaboravljam. Ne mogu zaboraviti drugu djecu i nosit ću transparente koje je nosio moj sin”, rekla je.

Kaže da je za nju današnji prosvjed pokazatelj da se građani ne boje političara.

“Dosta mi je gledati djecu političara koja ne znaju što će od obijesti, dok smo našoj djeci kupovali cipele na kredit. A oni enormno bogati, vozaju se privatnim avionima, jedna obitelj drži po 30 firmi. To je isto i u Sarajevu, Tuzli i Mostaru. Onda kažu da se narod boji izaći na ulice. Čega se boji? Što mi mogu, ubili su mi dijete”, rekla je.

Kako piše Klix, na prosvjedu su bile tisuće građana.

Komentiraj