Svjetski veslački kup na zagrebačkom Jarunu: Zlato za braću Sinković i za sestre Jurković. “Bila je ovo fenomenalna utrka, svi su navijali”

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara u subotu  na Svjetskom veslačkom kupu koje se održava na zagrebačkom Jarunu, a zlato su u ženskoj konkurenciji u istoj disciplini donijele  i sestre Ivana i Josipa Jurković.

 

Prvi dan Svjetskog veslačkog kupa 2021. na zagrebačkom Jarunu. Na slici sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara. Photo: HINA/ Damir Senčar

Ivana i Josipa Jurković su prve nastupile u finalu u kojem su bile najbrže, do pobjede su došle s vremenom 07:11.12, drugo mjesto su zauzele Čehinje Anna Santruckova i Paulina Famlikova (7:16.43), a treće Francuskinje Maya Cornut i Emma Cornelis.

Braća Sinković su uvjerljivo slavila u dvojcu bez kormilara s vremenom 6:2.55. Drugi su bili Francuzi Thibaud i Gauillaume Turlan sa 6:28.39, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez sa 6:29.57.

Četverac osvojio broncu

Hrvatski četverac bez kormilara Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojili su u subotu broncu u finalu Svjetskog veslačkog kupa koji se održava od petka na zagrebačkom Jarunu.

Prvo mjesto zauzela je francuska posada s vremenom 5:59.88, drugi su bili Poljaci sa 6:01.40, a treće mjesto zauzeli su Piton, Ukopina i braća Lončarić s vremenom 6:02.25.

Hrvatska ima još jednog finalistu u subotu, naime, u finalu samca nastupa Damir Martin u 15,20 sati.

Braća Sinković: “Bila je ovo fenomenalna utrka”

Bila je ovo fenomenalna utrka, izjavio je nakon osvajanja zlatne medalje Martin Sinković

“Trka je bila fenomenalna, kao prvo bila je na domaćem terenu, poznato je sve, a kao drugo kad smo izašli na vodu ljudi su navijali i kad je krenula utrka bilo je prekrasno zaveslati. Zadnjih 500 metara svi su bili uz ogradu i bodrili nas, to je stvarno neponovljiv osjećaj”, rekao je Martin Sinković.

S njim se složio i njegov brat Valent.

“Utrka je bila predivna. Cijelu utrku smo čuli navijanje, svaka čast svima i pozivam vas za dvije godine da ponovimo ovo isto”, poručio je Valent.

Komentiraj