Svi igrači Hajduka pristali na smanjenje primanja

HNK Hajduk je zaključio dogovor sa svim igračima prve momčadi o smanjenju primanja uslijed zastoja nogometnih natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa. Igrači prve momčadi su prihvatili prijedlog Kluba da u razdoblju od idućih šest mjeseci dobivaju 40 posto ugovorenih primanja, isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od šest mjeseci, a preostalih 20 posto igrači će se trajno odreći. Nadalje, Klub je svojim igračima ponudio i da se u slučaju plasmana u skupinu europskih natjecanja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije u stopostotnom iznosu.

HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost Kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar Kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača – kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

Smatramo da smo pregovorima s igračima pristupili maksimalno odgovorno i korektno. Nismo brzali s donošenjem odluke i niti je jednostrano donosili nego smo kroz dogovor s igračima htjeli postići sinergiju. Odlučili smo ne komunicirati javno prijedlog dogovora, dajući igračima mogućnost da u miru sagledaju sve okolnosti koje utječu na Klub i nogomet u Hrvatskoj te u skladu s time donesu svoju odluku kako pristupiti dogovoru. Zahvaljujemo im se još jednom na pokazanom momčadskom duhu i solidarnosti koju pokazali u ovoj situaciji gdje su povrh doniranih sredstava u našim humanitarnim akcijama još jednom pokazali veliku odgovornost prema našem Klubu i čitavoj zajednici – dodao je sportski direktor Ivan Kepčija.

Kapetan kluba Mijo Caktaš je zaključio: Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i u kojoj svi moramo podnijeti svoj dio tereta kako bi Klub ostao stabilan. Posebno mi je drago što je momčad već nakon prvog sastanka pokazala razumijevanje za novonastale okolnosti te zaista nije bilo dvojbe trebamo li se mi igrači solidarizirati s Klubom u trenutku kada su prestale nogometne aktivnosti u cijelom svijetu. Razgovori su bili vrlo korektni, svi skupa smo pokazali jedno veliko zajedništvo i ovim putem želim još jednom zahvaliti svim suigračima na tome. Vjerujem da ćemo mi kao momčad i Hajduk kao Klub iz svega ovoga izaći još jači.

Prethodno su na mjere štednje pristali i nogometaši Osijeka i Rijeke dok su prvotimci Dinama odbili prvotnu ponudu vodstva kluba što je naposljetku dovelo do raskida suradnje s Nenadom Bjelicom.

Komentiraj